Over ons

Over ons

Van Brugsche algemeene bouwonderneming tot BABO Bouw & Interieur

In 1922 begon Maurice D'hondt een éénmanszaak in Kristus Koning brugge als schrijnwerker. In de loop der jaren lag zijn focus niet alleen op schrijnwerk maar voerde hij ook kleine verbouwingen uit.
In 1945 bleef de firma maar groeien en werd de bvba Brugsche algemeene bouwonderneming opgericht. zowel de afdeling bouw als schrijnwerk bleven groeien.
in 1946 werd de zoon van Maurice D'hondt, Gilbert D'hondt bestuurder van de firma. Onder Gilbert d’hondt werd de firma uitgebouwd tot een grote bouwonderneming met referenties zoals het Jan Breydelstadion, Bibliohteek biekorf en de nationale bank.
In 1958 werd de bvba dan ook veranderd in De brugse algemene bouwonderneming nv.
In 1982 werden de zoon en dochter van gilbert D'hondt, Stefan en Beatrijs D'hondt bestuurder in de firma. Onder stefan en beatrijs is de focus van de firma meer en meer richting verbouwingen en schrijnwerk gegaan.
In 2009 werd de firma vervoegd door de 2 zonen van beatrijs D'hondt, Mathias en Thomas Van Vlaenderen. Zij werken verder aan de toekomst door de focus meer en meer te leggen op verbouwingen en interieur projecten.
Hierdoor is in 2010 de naam dan ook veranderd in BABO Bouw & Interieur.